Muskelbehandling

Om muskelbehandling
Våre erfarne terapauter har lang erfaring med forskjellige former for muskelbehandling.

Triggerpunktbehandling
Brukes i områder hvor musklen er spesielt spent. Det gis et moderat trykk mot muskel festet, hvilket fremkaller mild smerte. Trykket setter en refleksmekanisme i gang, som igjen gir en avslappning av muskulaturen. Man kan også sette nåler i triggerpunktene, såkalt Dry Needling, noe som kan gi raskere resultater.

Tverrfibermassasje
Brukes ofte på irritasjonstilstander i sener og slimposer omkring leddene. Man masserer på tvers av senens fiberretning, derav navnet tverrfibermassasje. Behandlingen medfører øket blodsirkulasjon og drar/tøyer i gammelt arrvev i området.

Tøying
Brukes for å få musklene til å slappe av, øke den generelle bevegeligheten i et ledd, samt øke toleransen for strekk av en muskel. Behandlingen virker smertestillende. Det brukes forskjellige uttøyingsprinsipper, hvor pasienten enten er passiv eller aktiv.

Varmebehandling
Ved langvarige kroniske muskelspenninger /skader eller myoser/triggerpunkter, kan varme ha en gavnlig effekt.

Kuldebehandling
I langt de fleste tilfeller er is/kulde behandling å foretrekke når det dreier seg om muskel og leddsmerter. Man legger en ispose, med et tynt håndkle omkring, over det området som gjør vondt.Is behandlingens varighed avhenger av vevets tykkelse, men ligger ofte innenfor et intervall på 10-20 min.. Behandling bør gjentas ca. annenhver time, når smerten er akut.

Is virker smertestillende, har en avslappende effekt på muskulaturen og får hevelsen til å bli mindre.

Ta kontakt med Westbytunet for informasjon om muskelbehandling.