Benskjørhet bentetthetsmåling

Westbytunet har et flott mobilt røntgen apparat kalt METRI-Scan til å måle bentetthet og som raskt gir svar på om du er utsatt for benskjørhet eller ikke.

Bentetthetsmåling
Med et røntgenapparat kalt METRI-Scan måler vi mineraltettheten i benbygningen og enn slik undersøkelse kan bekrefte eller avkrefte om klienten er benskjør. Undersøkelsen er smertefri og tar ca 10 minutter.
METRI-Scan digital røntgen apparat  med ALAA teknikker, dette er det seneste innen digital røntgen fotografering som gjør det mulig å ta røntgenbilleder av pasientens hender med stråledoser som ligger på en brøkdel av hva som er vanlig med vanlig røntgenutstyr.

I beintetthets målings apparatet METRI-Scan er det innebygget en datamaskin som sammenlikner pasientens røntgenbillede med en database over alder, kjønn og etnisk bakgrunn og så regnes det ut om beintettheten i bildet tilsier beintetthet tilsvarlig eller for lite. Pasienten får her en nøye utregnet beintetthet og MetriScan bildet som pasienten får med hjem er derfor til stor hjelp på når en lege skal gi råd om forebygging og behandling av benskjørhet.

I beintetthets målings apparatet METRI-Scan er det innebygget en datamaskin som sammenlikner pasientens røntgenbillede med en database over alder, kjønn og etnisk bakgrunn og så regner ut om beintettheten i bildet tilsier at man enten har nok eller for liten beintetthet. Pasienten får her en nøye utregnet beintetthet og MetriScan bildet som pasienten får med hjem er derfor til stor hjelp på når en lege skal gi råd om forebygging og behandling av benskjørhet.

 

 

Benskjørhet
Benskjørhet er i dag på fremmarsj og unge mennesker helt ned i 20 årene har for lav beinmasse fordi det i dag spises for mye usunn mat, blant annet sukker og leskedrikker, som er kjent for å tappe kroppens beinvev for kalk.

For mer om bentetthetsmåling / benskjørhet, ta kontakt med Westbytunets ansatte.