Øreakupunktur

Westbytunet Naturmedisinske Klinikk har god erfaring med øreakupunktur og erfarne terapauter innenfor området.

Hva er øreakupunktur?
Behandlingsmetoden er en form for refleksologi eller soneterapi. Man stimulerer bestemte punkter i øret ved å sette nåler i indikerte punkter. Brukes alene eller sammen med f. eks. klassisk akupunktur, soneterapi eller homeopati ved en rekke ulike tilstander.

Hele kroppen, med sine organer, kjertler og vev har reflekssoner i øret. Disse punktene er trykkømfintlige og elektrisk målbare hvis det er sykdom, forstyrrelse eller svekkelse i det organet sonen korresponderer til. Nogier ser på punktene som ren refleksterapi, mens kineserne i tillegg bruker ørets punkter i behandlingen med tradisjonell kinesisk medisin.

Hvordan virker behandlingen?
Øreakupunktur brukes til diagnose. Når det oppstår ubalanse, svakhet, skade eller sykdom i organismen, så gjenspeiles det i et eller flere trykkømfintlige punkter i øret. Ved å behandle punktene, stimuleres forskjellige reaksjoner, som har til hensikt å styrke kroppens selvhelbredende evner. En forståelse av virkningen til øreakupunktur kan fås fra neurofysiologiske teorier, og fra den tradisjonelle kinesiske medisinens energetiske teorier.
Terapeuten undersøker øret for å finne frem til eventuelle ømfintlige, og elektrisk målbare punkter. Man kan i visse tilfeller også finne synlige forandringer på øret. Det gjøres en vurdering om hvilke punkter som skal behandles, og behandlingen kan skje på flere måter. Det vanligste er å bruke meget tynne nåler, som settes in rett under huden på ømfintlige punkter. Disse nålene får sitte inne i 10-30 minutter. Punktet kan også stimuleres elektrisk. En annen variant er å behandle med semipermanente nåler som blir sittende inne over en lengre tid.

Hva skjer etterpå?
Det kan skje at øret blir rødt under og etter akupunktur. Detter er en reaksjon på behandlingen, er ikke farlig og går over etter kort tid. Noen blir trett, søvnig og kan føle seg litt svimmel etter behandling. Det kommer bl. a. av frigjøringen av endorfiner, og det kan være lurt å hvile litt rett etter behandling.

Ta kontakt med oss for mer om øreakupunktur.